EXAM-tenttivierailu

Takaisin ohjeiden sisällysluetteloon

Tenttivierailun avulla opiskelija voi suorittaa oman korkeakoulun tentin/kypsyysnäytteen toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Toisin sanoen, Xamkin opiskelija voi suorittaa tentin tenttivierailussa mukana olevassa korkeakoulussa ja vastaavasti toisen korkeakoulun opiskelija, joka on mukana tenttivierailussa, voi tulla suorittamaan tenttiä Xamkin tenttiakvaarioon.

 

Opiskelijan tenttivierailu toisessa korkeakoulussa

Xamkin opiskelija voi suorittaa tentin tai kypsyysnäytteen niissä korkeakouluissa, jotka ovat mukana EXAM-tenttivierailussa.

Ennen tenttivarauksen tekemistä, tarkista ensin:
  • Onko tenttivierailu mahdollista kohdekorkeakoulussa: EXAM-tenttivierailukorkeakoulut Suomessa - E-exam.fi -sivustolla.
  • Varmista kohdekorkeakoulun (korkeakoulu, jossa tentti suoritetaan) ja tilojen ohjeet, aukioloajat ja tenttikoneella olevat ohjelmistot sekä välineet tiloissa. Käytänteet vaihtelevat korkeakouluittain, esim. omia välineitä EI saa pitää tenttipöydällä eikä käyttää tentin aikana.
  • Muista aina noudattaa kohdekorkeakoulun sääntöjä ja ohjeita sähköisestä tenttimisestä.

 

Tenttivierailuvarauksen tekeminen

Tenttivaraus tehdään aina oman korkeakoulun EXAM-järjestelmässä: Osoitteessa exam.xamk.fi Haka-valikosta valitaan oma korkeakoulu ja kirjaudutaan oman korkeakoulun tunnuksilla sisään. Ilmoittaudu oikeaan tenttiin ja varausnäkymässä valitse "Varaa tenttivierailutila". Valitse sopiva oppilaitos ja oppilaitoksen tenttitila, johon haluat tenttiajan varata. Kun menet tekemään tenttiä kohdekorkeakouluun, toimit ko. korkeakoulun ohjeiden mukaisesti.