Tentin tekeminen

Takaisin ohjeiden sisällysluetteloon

Sähköpostiin tulleesta varausvahvistuksesta näet tenttikoneen numeron, joka on sinulle varattu. Voit tehdä tentin vain kyseisellä tenttikoneella. Jos kirjaudut väärälle koneelle, tenttijärjestelmä ilmoittaa sinulle siitä. 
 
Tenttitilaan voi mennä hieman ennen (n. 5-10 min ennen) tentin alkamisajankohtaa. Jätä henkilökohtaiset tavarasi tenttitilan tai tilan ulkopuolella olevaan säilytyslokerikkoon. Tenttikoneelle voit ottaa vain kuvallisen henkilötodistuksen/opiskelijakortin ja säilytyslokerikon avaimen. Omia välineitä ei saa käyttää tentin aikana. 

 • Kirjaudu käyttäjätunnuksellasi sinulle varatulle tenttikoneelle. 
 • Avaa Exam-/Firefox-selain ja kirjaudu vielä erikseen EXAM-järjestelmään käyttäjätunnuksellasi. Haka-valikossa valitse joko Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tai South-Eastern University of applied sciences, jotta pääset kirjautumaan. 
 • Odota kunnes tenttisi avautuu. Odottaessasi lue tenttipisteellä olevat ohjeet tarkasti. 
 • Noudata hiljaisuutta tenttitilassa. Tilassa ei keskustella muiden kanssa, eikä liikuta turhaan. Kesken tentin ei saa liikkua pois tenttikoneelta. 
 • Kun tentti avautuu, Lue ruudulta opettajan mahdollisesti sinulle antamat lisäohjeet. 
 • Vihreästä napista pääset tenttikysymyksiin. 
 • Ruudun oikeassa reunassa näkyy tentin rakenne. Voit edetä vihreän nuolen avulla. 
 • Tallenna vastauksesi ja siirry seuraavaan kysymykseen (järjestelmä tallentaa vastaukset automaattisesti 1 minuutin välein).
  Kysymyksessä olevat liitetiedotot: Pdf-liite avautuu selaimeen tai sovellukseen, kuvaliite täytyy ladata ensin koneelle (Downloads/Lataukset-kansioon), jonka jälkeen liitteen saa avattua. 
 • Liitetiedostot: yhteen essee kysymykseen voi lisätä yhden liitetiedoston (max. 50Mb). Esim word/Excel. Tallenna tiedostosi ensin tenttikoneelle ja liitä liitetiedostona vastaukseen. 
 • Jäljellä oleva aika näkyy ruudun oikeassa yläreunassa.
 • Vastattuasi kaikkiin kysymyksiin tallenna ja lopeta tentti.
 • Sulje tietokone tai kirjaudu ulos koneelta. 

Harjoittelutentti: EXAM-järjestelmään on luotu Harjoittelutentti, jota voi käydä itsenäisesti kokeilemassa. Jos haluat kokeilla tentin tekemistä ennen oikeaa tenttiä, etsi Exam- järjestelmässä tentti nimellä "Harjoittelutentti", ilmoittaudu tenttiin sekä varaa tenttipaikka ja käy tekemässä tentti tenttiakvaariossa.

 

Tenttikoneiden näppäimistökielen vaihtaminen: Tenttikoneiden näppäimistön kieli on vaihdettavissa ja sitä voi muuttaa, jos esimerkiksi tarvitsee suomenkielien ääkkösiä. Vaihtoehtona on FIN/ENG/pyC. Näppäimistökielen saa vaihdettua Win-näppäin + välilyönti-näppäin -yhdistelmällä tai näytön oikeasta alareunasta kellon vierestä painamalla FIN tai ENG-tekstiä. Jos tarvitaan ääkkösiä, asetus pitäisi olla FIN. 

Varatun ajan peruminen ja vaihtaminen: Peruthan tenttivarauksen ajoissa, jos et pääsekään tenttiin. Perumalla oman varauksen vapautat tenttipaikan sitä tarvitsevalle. Peruminen tapahtuu tenttivarauksen oikeasta yläkulmasta (kolme pistettä). Katso tästä tarkempi ohje tenttajan perumiseen tai vaihtamiseen (avautuu uuteen ikkunaan).