Osallistuminen Zoom-tapaamiseen 

Takaisin ohjeiden sisällysluetteloon


Voit osallistua Zoom-tapaamiseen Windows, Mac, Linux, iOS ja Android -laitteilla. Zoom-tapaamiseen liitytään avaamalla osallistumislinkki selaimessa. Tapaamiseen liitytään vierailijana, Zoomiin ei siis kirjauduta. Linkin voit saada esimerkiksi sähköpostitse, Learn-opintojaksoalustalla tai kalenterikutsussa. Syötä nimikenttään etunimesi ja sukunimesi ja paina Join-nappia.

Zoom-tapaamiseen voi liittyä myös Meeting ID:llä jos sinulle on sellainen toimitettu. ID on 9-11 merkkiä pitkä numerosarja. Paina Zoom-sivustolla tai sovelluksessa Join-nappia ja liitä Meeting ID sille varattuun kenttään.
Tapaamiseen on voitu määritellä myös tekstimuotoinen linkin nimi, joka syötetään samaan tapaan kuin Meeting ID. Tapaamiseen liittymiseen saattaa tarvita myös salasanan, ja tämä annetaan yleensä liittymislinkin tietojen antamisen yhteydessä.  Liittyessäsi tapaamiseen voit joutua odottamaan odotustilassa jonkun aikaa, kunnes tapaamisen kutsuja hyväksyy sinut kokoukseen sisään. 

Katso tästä opiskelijan ohje Zoom-tapaamiseen osallistumisesta (pdf). 


Yhteyden testaaminen etukäteen

Voit testata Zoom-tapaamiseen liittymistä ja omia äänilaitteitasi etukäteen alla olevan linkin kautta löytyvässä testitapaamisessa. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.  

Join Meeting Test (zoom.us)