Huhtikuun vinkit

Huhtikuun vinkit

Haija Muhonen (admin) -
Vastausten määrä: 0

Opettaja voi alustansa asetuksista erikseen tarvittaessa sallia opintojakson sisällön latauksen opiskelijoille, jolloin opiskelijat pystyvät lataamaan opintojaksoalustan sisällön itselleen zip-pakettina. Paketti sisältää opettajan laatimat tekstissisällöt (mm. ohjetekstit sekä tehtävien ja keskustelualueiden kuvaukset) sekä mahdolliset tiedostomuotoiset aineistot. Huomioithan, että pakettiin sisällytetään ainoastaan alle 50 Mt kokoiset tiedostot. Sitä suuremmat tiedostot opiskelijat voivat ladata erikseen suoraan opintojaksolta.

Opintojaksoalustalle tekstieditoriin ei suositella kopioimaan ja liittämään suoraan sisältöä muualta esim. Wordista vaan aina kirjoittamaan se sinne erikseen tai sitten kopioitu sisältö kannattaa vähintään ensin liittää oman koneen Muistio (Notepad) ohjelmaan ja vasta tämän jälkeen kannattaa sieltä kopioida sisältö ja liittää se alustan tekstieditoriin. Tämä on vahva suositus jottei opintojaksoalusta jumiutuisi sisällössä taustalla mukana tulevan koodin johdosta. 

Usein jumiutuminen näkyy siinä, että joko alustan tietty välilehti ei enää näy eikä sitä pääse muokkaamaan painikkeista tai koko alustan etusivu katoaa näkyvistä tai menee sekaisin (esim. ilmestyy musta ruutu keskelle sivua) eikä sitä omatoimisesti välttämättä saa enää toimintakuntoon.